Beatificació

Cronologia del procés de Beatifiació


1993

15 d'abril

Una vintena d’amics i familiars d’en Joan, entre ells Mn. Joan Guardiola, rector de la parròquia de Sant Isidor de Barcelona, constitueixen l’associació Amics de Joan Roig i Diggle. La finalitat és promoure el procés de canonització i difondre la vida i la mort de Joan Roig i Diggle, perquè, si Déu vol, sigui exemple per a les presents I futures generacions.

1999

4 d'octubre

El Sr. Cardenal Arquebisbe de Barcelona, Mons. Ricard Maria Carles i Gordó, disposa que s’efectui la solemne sessió d’obertura del Procés de canonització de Joan Roig i Diggle en el Saló del Tron de l’Arquebisbat. La presideix el Tribunal Eclesiàstic per la causa del màrtir Joan Roig i Diggle, acompanyat de familiars i amics de’n Joan.

2000

2 de març

La Serventa de Déu Rosa Deulofeu, delegada diocesana de Pastoral de Joventut, és escollida Presidenta de l'Associació d'Amics d'en Joan Roig i Diggle.

2001

16 de maig

El Sr. Cardenal Arquebisbe de Barcelona, Mons. Ricard Maria Carles i Gordó, disposa que s'efectui la solemne sessió de clausura del Procés de Beatificació d'en Joan Roig i Diggle en el Saló del Tron de l'Arquebisbat.

2001

18 de maig

El Postulador P. Llorenç Galmés O.P. entrega el procés de Beatificació del màrtir Joan Roig i Diggle a la Congregació per les Causes dels Sants del Vaticà.

2006

19 de maig

Es presenta la positio del procés de beatificació a la ciutat del Vaticà. Ho fan en Francesc Figueras, de la Delegació de Pastoral de Joventut, en Ramón Santos, president de l'Associació d'Amics d'en Joan Roig i Diggle, el pare Rupert, de la comunitat d'escolapis de la casa mare de Roma i Mn. Felip Juli Rodríguez Piñel.

2007

20 de gener

Se celebra la cerimònia d'inhumació de les restes d'en Joan a l'església de Sant Pere del Masnou. Presideix la cerimònia el Sr. Cardenal Arquebisbe de Barcelona, Mons. Lluís Martínez Sistach.

2019

4 d’octubre

El Vaticà comunica que el Papa Francesc ha signat el decret que reconeix el martiri del jove catòlic Joan Roig i Diggle, assassinat “in odium fidei” l’any 1936 al cementiri de Santa Coloma de Gramenet. Aquesta decisió del Sant Pare obre el camí de la seva beatificació.


2020

7 de novembre

Té lloc la cerimònia de beatificació del màrtir Joan Roig i Diggle a la basílica de la Sagrada Família de Barcelona. Sempre s’ha confirmat una sentència que ens ve des dels primers temps de l’Església: “La sang dels màrtirs és llavor de cristians”. Per això, la seva beatificació és per a nosaltres una gran esperança.

Esdeveniments

05/11/2020

Vigília de pregària

Església de la Concepció (Barcelona)
El dijous anterior a la beatificació, a les 19:30h, es farà una vigília de pregària a la parròquia de la Concepció de Barcelona com a preparació per a la celebració.
07/11/2020

Beatificació

Basílica de la Sagrada Família (Barcelona)
Dissabte 7 de novembre a les 11:00 h. se celebrarà a la Sagrada Família la Beatificació d’en Joan Roig i Diggle, presidida pel Cardenal Joan Josep Omella Omella Arquebisbe de Barcelona. Serà l'acte central del Pla Pastoral Diocesà i el X aniversari de la Basílica.
08/11/2020

Acció de gràcies

Església de Sant Pere d’El Masnou
Totes les Misses del diumenge 8 de novembre que se cel·lebrin a l'església de Sant Pere del Masnou seran d'Acció de gràcies per la Beatificació, amb l'aforament limitat al 30% i complint totes les mesures de seguretat indicades pel Govern.