Beatificació

Cronologia del procés de Beatifiació


1993

15 d'abril

Una vintena d’amics d’en Joan, entre ells Mn. Joan Guardiola, rector de la parròquia de Sant Isidor de Barcelona, constitueixen l’associació Amics de Joan Roig i Diggle. La finalitat és promoure el procés de canonització i difondre la vida i la mort de Joan Roig i Diggle, perquè, si Déu vol, sigui exemple per a les presents I futures generacions.

1999

4 d'octubre

El Sr. Cardenal Arquebisbe de Barcelona, Mons. Ricard Maria Carles i Gordó, disposa que s’efectui la solemne sessió d’obertura del Procés de canonització de Joan Roig i Diggle en el Saló del Tron de l’Arquebisbat. La presideix el Tribunal Eclesiàstic per la causa del màrtir Joan Roig i Diggle, acompanyat de familiars i amics de’n Joan.

2000

2 de març

La Serventa de Déu Rosa Deulofeu, delegada diocesana de Pastoral de Joventut, és escollida Presidenta de l'Associació d'Amics d'en Joan Roig i Diggle.

2001

16 de maig

El Sr. Cardenal Arquebisbe de Barcelona, Mons. Ricard Maria Carles i Gordó, disposa que s'efectui la solemne sessió de clausura del Procés de Beatificació d'en Joan Roig i Diggle en el Saló del Tron de l'Arquebisbat.

2001

18 de maig

El Postulador P. Llorenç Galmés O.P. entrega el procés de Beatificació del màrtir Joan Roig i Diggle a la Congregació per les Causes dels Sants del Vaticà.

2006

19 de maig

Es presenta la positio del procés de beatificació a la ciutat del Vaticà. Ho fan en Francesc Figueras, de la Delegació de Pastoral de Joventut, en Ramón Santos, president de l'Associació d'Amics d'en Joan Roig i Diggle, el pare Rupert, de la comunitat d'escolapis de la casa mare de Roma i Mn. Felip Juli Rodríguez Piñel.

2007

20 de gener

Se celebra la cerimònia d'inhumació de les restes d'en Joan a l'església de Sant Pere del Masnou. Presideix la cerimònia el Sr. Cardenal Arquebisbe de Barcelona, Mons. Lluís Martínez Sistach.

2019

4 d’octubre

El Vaticà comunica que el Papa Francesc ha signat el decret que reconeix el martiri del jove catòlic Joan Roig i Diggle, assassinat “in odium fidei” l’any 1936 al cementiri de Santa Coloma de Gramenet. Aquesta decisió del Sant Pare obre el camí de la seva beatificació.


2020

7 de novembre

Si Déu vol, tindrà lloc la cerimònia de beatificació del màrtir Joan Roig i Diggle a la basílica de la Sagrada Família de Barcelona. Sempre s’ha confirmat una sentència que ens ve des dels primers temps de l’Església: “La sang dels màrtirs és llavor de cristians”. Per això, la seva beatificació és per a nosaltres una gran esperança.

Propers esdeveniments

12/09/2020

Presentació

Església St. Pere del Masnou
Aforament limitat pel COVID-19

Presentació de la vida de Joan Roig i Missa amb el Bisbe Toni Vadell a la tomba de Joan Roig, a l’església de St Pere del Masnou.

06/11/2020

Vetlla nocturna

Església de la Concepció (Barcelona)

La nit anterior a la beatificació es farà una vigília de pregària a la parròquia de la Concepció de Barcelona com a preparació per a la celebració.

07/11/2020

Beatificació

Basílica de la Sagrada Família (Barcelona)

Dissabte 7 de novembre a les 11:00 h. se celebrarà a la Sagrada Família la Beatificació d’en Joan Roig i Diggle, presidida pel Cardenal Giovanni Angelo Becciu, Prefecte de la Congregació de les Causes dels Sants i pel Cardenal Joan Josep Omella Omella Arquebisbe de Barcelona.

Mapa
Entrades
Entrades encara
no disponibles
08/11/2020

Acció de gràcies

Església de Sant Pere d’El Masnou

Missa d’Acció de gràcies per la beatificació de Joan Roig i Diggle. Hora per concretar.